Kántor Viktória

image

Pilates oktató, a MetaForma Pilates Stúdió megalapítója

2004-ben ismerkedtem meg a Pilates technikával. Első gyermekem megszületése után rossz tartásomból, és az izmok gyengeségéből adódó hátfájásomat javítottam vele, és lassan, fokozatosan beleszerettem. A Pilates az életem részévé vált. A torna rendszeres végzése megszüntette derék- és hátfájásomat.

Fizikai állapotom javulása a közérzetemet is nagyban javítja, ami sok erőt ad a mindennapi feladatok ellátásához. Feladva közgazdász pályámat, 2009 nyarán megszereztem BASI® matracos oktatói diplomámat, és megnyitottam a Metaforma Pilates Studiót a Jászai Mari tér 5-ben.

Nagyon fontos számomra, hogy a Pilates módszer miközben hatékonyan javítja a tartást, formálja az izmokat, mozgékonnyá teszi az izületeket. Éppúgy ajánlom ülő munkát végző, mozgásszegény életet élőknek, mint kismamáknak illetve nagy fizikai aktivitást végzőknek.

Tóth Judit

pilates-okt-TJ

Pilates oktató vagyok...........

A főiskola befejezése óta irodai munkát végzek, így a sok ülés, a rossz testtartás miatt állandó hát- és derékfájással küzdöttem. Öt éve egy barátnőm javaslatára kipróbáltam a Pilates tornát, mely a dinamikus sportokhoz képest eleinte szokatlan volt, ám már néhány alkalom után éreztette jótékony hatását. A rendszeres torna idővel teljesen megszüntette hát­fájásomat, emellett izmaim feszesebbek, testem hajlékonyabb lett. A Body Arts and Science International-nél szereztem matracos és gépes Pilates oktatói képesítést.

Berecz Zsolt

jóga-oktató

Jóga oktató vagyok...........

2009-ben ismerkedtem meg a jógával, az úgynevezett öt tibeti rítus elsajátítása révén. Kezdetben arra figyeltem fel, hogy napi energiaszintem lényegesen megnövekedett, ezzel együtt intuícióm és koncentráló­képességem is szembetűnően erősebb volt. Ekkor még egyetemi éveim alatt egy tanulást serkentő eszközként használtam a jógát reggelenkénti 10-15 percnyi rendszerességgel. Ennek is köszönhetően kimagasló eredményekkel végeztem el az egyetemet. Befejezve formális tanulmányaimat, belső motivációmtól hajtva 2012-ben Indiába költöztem, hogy első kézből sajátíthassam el a tudást, s mindazt embertársaimmal, (veletek) is megoszthassam. A Himalája egy kis falujában Dharamsalában, autentikus környezetben szereztem meg a "YAI 200Hrs Certificate" Hatha Jóga Oktatói képesítésemet a helyi Siddhartha Yoga Center-ben. Óráimat kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlom, aki szeretné a testét rugalmasan és erősen tartani, életét pedig a boldogság és a kiteljesedés felé hajtani.